Hvorfor hesteassisteret terapi og pædagogik?

I hesteassisteret terapi og pædagogik er der fokus på samarbejdet med din partner, hesten. Ikke kun at blive “båret” af et stort og stærkt dyr er vigtigt, men også håndteringen og pasningen af hestene. Tillid til egne styrker opbygges, egne grænser anerkendes og udvides. Du føler fra et nyt perspektiv og hesten afspejler dig i kontakt, hvordan den opfatter dig, nye muligheder åbner sig. Når der først er udviklet et tillidsforhold mellem menneske og hest, kan frygten mindskes, og der kan gøres mange nye oplevelser i kontakt med og på hesten. Ridning, longering og “lad dig selv blive båret” træner også balance og motorik, muskler trænes, og en sund kropsbevidsthed bliver mulig.

Læs mere om Hesteassisteret terapi lige her

• Skabe motivation til at engagere sig i det fælles arbejde med pædagoger og terapeuter i første omgang • Skabe positive sociale relationer med den professionelle eller andre deltagere – hesten som en fælles tredjepart, som et fælles referencepunkt • Bidrage til et positivt selvbillede, opdage nye ressourcer • Fremme empatiske færdigheder • Fremme frustrationstolerance og modet til at prøve forskellige strategier at forholde sig til sin omverden på • Styrkelse af krops- og sansebevidsthed, at mærke sin egen krop på en positiv og stabiliserende måde, forstå og bruge kropssprog • Styrkelse af selvtillid og skabe oplevelser af selvtillid; tillid til egne evner • Øge mentaliseringskompetence • Beroligende effekt, indlæring af mindfulness og afslapningsfærdigheder, opdagelse af positiv selvomsorg og ens egne behov • Og det kan så meget mere – lad os sammen finde ud af, om vi kan hjælpe dig med at nå dit personlige mål sammen med hestene
Mennesker med helbredsmæssige, sociale eller følelsesmæssige udfordringer, med udviklingsforsinkelser eller adfærdsproblemer. Alle der bare gerne vil lære en anderledes måde at komme i kontakt med hesten på er også velkomne.
Afhængig af de individuelle styrker, behov og ønsker sættes fokus i det terapeutiske arbejde forskelligt. Longerings-elementer kan forekomme i timerne samt øvelser til perception, fantasi, elementer fra erfaringsundervisning, guidede ture ud i den omgivende natur eller legende enheder (især i grupper af børn). Fokus er altid på klientens styrker og ressourcer, ikke handicap eller sygdom. Det handler ikke primært om ridetræning, men altid om individuel støtte gennem hestens medie.

Personerne bag hesteassisteret terapi på Mols Farm

Jeg er født i Koblenz, Tyskland i 1982. Dyr har altid været en del af mit liv, hvad enten det er marsvin, kaniner, rotter, katte, heste eller hunde – det har altid stået klart for mig, at mennesker har brug for dyr. Kontakt mellem mennesker og dyr gør en glad på en særlig måde og bidrager til positiv udvikling og stabilisering på mange områder. I 2007 blev jeg færdiguddannet pædagog og har siden arbejdet i det pædagogiske felt med støtte for børn, unge og deres familier. Fra 2008 har jeg arbejdet med min hund, Ruby, i terapien. Dels med Ruby som motivator, isbryder, humørbombe, uvildig krammepartner, aktivator, men også som social færdighedstræner eller læse- og stavestøttehund med videre. Ruby har beriget mit arbejde utroligt. Sammen gennemførte vi uddannelsen så Ruby bliv certificeret terapihund. Efterfølgende tog jeg hundetrænerlicensen. Senere startede jeg med at træne servicehunde til psykisk sårbare mennesker. I 2015 afsluttede jeg min uddannelse som børne- og ungdomspsykoterapeut, med fokus på adfærdsterapi og psykotraumatologi af børn og unge, med licens til at udøve psykoterapi. I 2017 blev min Border Collie, Floki, tilføjet som terapihund. Islandske heste har været en del af mit liv gennem hele min barndom og ungdom. Som teenager havde jeg mulighed for, ikke kun at ride på mine egne heste, men også, at arbejde på et stutteri med mange forskellige heste i alle aldre. Da jeg startede mine studier og ikke længere havde min egen hest, skiltes vejene mellem hestene og mig for en stund, og hundene kom ind i mit liv og mit erhverv. Nu bor jeg i Danmark og islandske heste er igen blevet en stor del af mit liv, hvilket gør mig meget glad. For mig er dyreassisteret terapi det mest meningsfulde, jeg kan gøre. I samarbejdet med heste, kan jeg hjælpe sårbare mennesker med at overvinde vanskeligheder og hjælpe dem til at vokse. Jeg studerer rideterapi og hesteassisteret praksis på VIA universitet og afslutter uddannelsen i juni 2023. Det vil glæde mig at lære jer at kende.
Stine er vores dygtige fysioterapeut, som varetager vores skønne små rytter.
Maiken er koordinator og indehaveren af Mols Farm. Maiken er oprindeligt uddannet lærer og har i mange år arbejdet med børn og unge. Træder til ved sygdom og andet.

Kontakt os ang. Hesteassisteret terapi og for et tilbud